CJE Brăila


Cum te reprezentăm?

Dacă ești prezent aici, probabil te-ai întrebat cum mă reprezintă Consiliul Elevilor. Alătură-te nouă pentru a descoperi modurile prin care facem vocea colegilor noștri să fie auzită:

Participăm la ședințe publice

Aceasta cuprinde orice discuție referitoare la educație, tineret sau finanțarea acestor domenii, fie organizate de autoritățile locale sau centrale. În aceste contexte, reprezentăm opinia elevilor cu privire la subiectele în discuție și colaborăm cu decidenții pentru a identifica cele mai eficiente soluții pentru a îmbunătăți calitatea vieții elevilor din Brăila.

Organizăm evenimente

Fiecare lună, desfășurăm diverse evenimente pe teme variate, inclusiv sănătate mentală și fizică, orientare în carieră și alte domenii în care colegii noștri resimt nevoia de sprijin prin intermediul educației non-formale. Dacă ești elev, te îndemnăm să ne împărtășești ideile referitoare la evenimentele pe care ți-ai dori să le organizăm și să participi la acestea pentru a obține cunoștințe utile, care, din păcate, nu sunt incluse în programa școlară. Opinia ta ca elev este esențială pentru noi, iar toate evenimentele sunt create cu gândul la tine. Te așteptăm cu entuziasm la următorul eveniment semnat CJE Brăila!

Lansăm consultări

De-a lungul perioadei, am inițiat multiple sesiuni de consultare cu elevii din Brăila, îndemnându-i să își exprime opiniile cu privire la calitatea educației, respectarea drepturilor lor, alegerile de carieră și alte aspecte relevante. După fiecare astfel de consultare, elaborăm și prezentăm un raport către factorii de decizie, aducând în atenția acestora perspectivele elevilor și necesitățile acestora pentru a contribui la îmbunătățirea calității educației.

Comunicăm cu instituțiile statului

Colaborăm strâns cu partenerii noștri de dialog pentru a identifica cele mai eficiente modalități de a rezolva problemele elevilor. Avem conexiuni directe cu toți actorii relevanți din domeniul educației, așadar, dacă întâmpini dificultăți în școala ta, suntem disponibili să te sprijinim și să găsim soluții împreună.

Participăm la evenimente culturale

În calitate de reprezentanți ai elevilor, suntem frecvent invitați să participăm la diverse evenimente culturale, mai ales când acestea sunt dedicate elevilor. În cadrul acestor ocazii, ne exprimăm opinia cu privire la evoluția proiectului și evaluăm impactul său asupra comunităților școlare din Brăila, subliniind astfel interesul continuu al elevilor pentru aspectele culturale.

Ședințe ale biroului executiv

Una dintre principalele modalități prin care ne organizăm activitățile și garantăm o reprezentare la cel mai înalt nivel pentru toți elevii este prin desfășurarea ședințelor, atât ale Biroului Executiv, cât și ale Adunării Generale. Deși aceste întâlniri pot fi extinse în timp, în special când discutăm aspecte complexe, ne angajăm să luăm cele mai bune decizii în beneficiul colegilor noștri și să le prezentăm informația necesară într-un mod eficient.

Îți răspundem la orice întrebare!

Indiferent de momentul sau modalitatea pe care o alegi pentru a ne contacta (prin Instagram, e-mail, messenger sau telefon), suntem disponibili să răspundem cu plăcere la orice întrebare ai. Dacă ai incertitudini cu privire la termenele pentru bursă, drepturile tale sau persoana la care să apelezi în situații de nedreptate, suntem aici pentru a te ajuta și vom oferi răspunsuri în cel mai scurt timp posibil. Totodată, poți folosi aceste mijloace de comunicare pentru a ne transmite propuneri pe care să le prezentăm decidenților.